og solen går sin gang (1926) av Ernest Hemingway

KLASSIKERTID!

Jake elsker Brett. Brett elsker Jake. Begge tilhører en krets av dekadente halvkunstnere, som «drikker mer enn de spiser, elsker mer enn de hater». De lever der det passer dem for øyeblikket. Først i Paris. Senere i tyrefektingens Pamplona. De fleste er skadeskutte, og verst er det for Brett og Jake: Hennes nymfomani er uforenelig med hans krigsskade.

Boka er oversatt av Gunnar Larsen.

Boka er en skjønn fortelling om å være i drift, om å elske, og om å finne seg til rette i dette livet. Hemingway (1899-1961) skriver med vidd og en utsøkt språklig følsomhet som fanger de minste nyanser. Et høydepunkt i den klassiske litteraturen og en av de fineste romanene jeg kjenner.

Ernest Hemingway fikk Nobelprisen i litteratur i 1954. I 1961 tok han livet sitt. Foto: GyldendalLegg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *