3 Favoritter 2019

Helle Helle: «de». Oversatt av Kari Marstein. Oktober

En av danske Helle Helles aller fineste og mest vemodige romaner om smålåtent provinsbyliv og de små og gigantiske menneskelige dramaene som utspiller seg der. Boka var nominert til Nordisk Råds Litteraturpris og er et ømhjertet portrett av en mor og en datter som tier om det viktigste.

Joyce Carol Oates: «Svart vann». Oversatt av Tone Formoe. Pax

En intens roman basert på Ted Kennedy-skandalen i 1969. Amerikanske Joyce Carol Oates – hyppig nevnt som nobelpriskandidat – kombinerer skarp historisk og politisk teft med naturlyriske vendinger og en forunderlig tett atmosfære i denne lille boka.

Maria Sand: «Malurtveien 10». Oktober

Bevegende generasjonsroman om et kunstnerhjem der dørene er åpne, fortielsene mange, og ekkoet av tidligere familietraumer rungende. En fengslende fortelling om en oppvekst preget av fravær og ustadighet, og en av årets beste, norske romaner.