KORTOMTALE: For et fint bibliotek om følelser!

Jeg kan ikke begripe at de fine bøkene i Anna Fiskes «Følelsebiblioteket» har gått meg hus forbi, frem til nå. De syv bøkene i serien – om sjalusi, lykke, forelskelse, sinne, sorg, redsel og sjenanse – kom ut 2005 – 2015.

Med masse varme og energi forklarer Fiske (de ofte trøblete) følelsene, viser nyanser, tøyser, gir råd og håp til barna – og oss andre. Illustrasjonene er ekspressive, fargene taler, og bildeflyten er dynamisk – med fin veksling mellom det mørke og lyse, det rolige og myldrende, det stramme og løsslupne, dramatiske og stille.

«Redd» og «Sjenanse» fremstår som de kunstnerisk beste, særlig på verbalsiden, mens «Sjalusi» kanskje har det beste/mest originale omslaget?

Alle bøkene er både kloke og morsomme og viser at følelser ikke er så skumle: «Det er ikke farlig å være redd. Det bare føles sånn», skriver Fiske. De formidler noe viktig: Fellesskapsfølelse: Du er ikke alene! Det du føler, føler andre også. Og dét skaper trygghet og glede i små og store lesere.