3 Barnebokfavoritter 2020

Gode bøker for barn er viktig. Ved å gi barna bøker og venne dem til å lese, gir vi dem en verden som er større enn deres egen, den de lever i. Bøkene tilfører magi, kunnskap og glede, stimulerer deres fantasi, øker språkforståelsen og evnen til å uttrykke seg.

Her er tre av mine barnebokfavoritter fra året som er gått. De fullstendige anmeldelsene ligger her på nettsiden og på dagbladet.no.

Reidar Müller og Sigbjørn Lilleeng (illustrasjoner): Supervulkaner og digre dinosaurer, Aschehoug. En oppdagelsesreise i Norges dramatiske forhistorie. Her lærerbarna om monstrøse blekkspruter, enfotinger, vulkaner og istid. En praktfull faktabok, enormt lærerik, og ikke minst: Superspennende!

Frode Grytten og Mari Kanstad Johnsen (illustrasjoner): «Leggetid», Samlaget. En nydelig nattabok for minsten – varm og nær, fabulerende og morsom.

Charlie Mackesy: «Gutten, muldvarpen, reven og hesten». Oversatt av Kristian Baardsen. Fontini Forlag. En uvanlig vakker, ømhjertet og filosofisk bildebok om å leve. Passer like godt for voksne som for barn.