Bokårets favoritter

Nok et spennende bokår nærmer seg slutten, og jeg har anmeldt mye godt: Jeg koste meg med Ingerborg Arvolas saftige og interessante roman fra Finnmark, moret meg med Agnes Ravatns raljering over menneskelig svakhet og selvfremstilling, og ble underholdt av Helga Flatlands driftige drama, der både metoo-tematikk, begjær, fortielser og usunn familiedynamikk er på det tematiske tapetet. Og jeg ble rørt av Zeshan Shakars skildring av de første pakistanske arbeidsinnvandrerende, fortalt gjennom en sønns ømme blikk på faren.

Likevel valgte jeg ingen av disse da vi skulle velge årets tre bokfavoritter. Jeg valgte tre sterke bøker som skiller seg ut ved ved språklig eleganse og litterær dristighet.

Her er lenken til bøkene jeg og resten av anmeldergjengen i Dagbladet synes er de beste: https://www.dagbladet.no/bok/her-er-arets-beste-boker/77903422

Og her er et bilde av noen av de barnebøkene jeg likte aller best.

Flere tips på instagram @sansforbok God jul!